Att veta värdet av kommersiella fastigheter och lokaler

Att hitta kommersiella fastigheter att köpa är inte exakt samma som på bostadsmarknaden. Även om det i de flesta marknader finns ett ganska gott utbud av kommersiella fastigheter till salu, är noteringen inte så omfattande annonserad som de är med bostadsfastigheter. På grund av denna skillnad är det viktigt att veta hur man hittar de bästa tillgängliga kommersiella fastigheterna. Och eftersom inte bara någon kan få tillgång till alla de främsta listorna, är det också viktigt med en topp kommersiell fastighetsmäklare.

Du kan leta efter lediga lokaler i Göteborg på Google.

Det första att komma ihåg är att köpa en kommersiell fastighet kräver en stor investering i tid. Processen är mycket mer komplicerad än att köpa en bostadsfastighet, och det kan ta flera veckor eller till och med flera månader att hitta en lämplig egendom som passar dina behov.

När du granskar storleken på fastigheten behöver du inte bara överväga din omedelbara situation, utan var du planerar att vara i framtiden. De flesta företag har långsiktiga planer, och din bör också. Men se till att det kommersiella kontorsutrymmet du överväger är tillräckligt stort för att tillgodose inte bara dina nuvarande behov, utan din framtid behöver också.

En annan faktor att titta på är tillgång till nödvändiga resurser för att få ditt företag att fungera smidigt. Beroende på vilken typ av produkt eller tjänst du har, kan du behöva en ovanligt hög mängd vatten, el eller till och med superhastiga internethastigheter. Utmaningen är att vissa egenskaper, särskilt i landsbygdsområden, kanske inte kan tillgodose dina användarbehov. Innan du gör ett engagemang för någon del av kommersiell fastighet, prata med alla områdesföretagsföretag för att se till att de kan ge allt ditt företag måste ha.

 

Låt oss nu prata om din kommersiella fastighetsmäklare. Ditt val av fastighetsmäklare kan vara en av de viktigaste besluten du fattar. Du måste vara säker på att du och din mäklare ser ögat på exakt vad du letar efter och vad du ser som ett framgångsrikt köp. Kom ihåg att det här är den person som ska göra alla förhandlingar åt dina vägnar, så du jobbar bäst med någon du är kompatibel med.

När det gäller finansiering betalar det sig att handla runt. Hantera inte bara en bank eller en mäklare. Fråga bland dina vänner, familj och affärsförbund och hitta så många finansieringskällor som möjligt. I många situationer kan det vara köparens fördel att söka privat finansiering till en konkurrenskraftig räntesats över att gå igenom en bank. Din fastighetsmäklare bör också kunna ge dig några bra förslag på hur du hanterar finansieringen.

Inspektioner är kritiska för inköp av någon egendom, men särskilt med kommersiell fastighet. Problemet är att vissa människor väljer att anställa inspektörer som inte är ackrediterade. Detta kan leda till problem på vägen om de misslyckades med att hitta några viktiga problem med fastigheten. Gör inte detta misstag. När det är dags för inspektionen, se alltid till att du hanterar någon som är ackrediterad.